http:
Report bug

Please help us to describe the issue so we can fix it asap.

Cancel
Tetamu Ramadan – Telemovie

Tetamu Ramadan – Telemovie

Jan. 21, 2018 (Malaysia)
Your rating: 0
0 0 votes

Video trailer

Images

Director

Director

Cast

Synopsis

Hazim trauma kerana tidak sempat bertemu ibunya. Dia menyalahkan dirinya kerana menghampakan Halimah. Ketika menghadap jenazah Halimah, tiba-tiba Hazim ditarik Khaidir ketika Hazim mahu mencium ibunya. Ketika itu Khaidir memberitahu yang Halimah bukan ibu kandungnya.

Mempunyai wajah yang tampan membuatkan Hazim didampingi ramai gadis. Namun semuanya berubah apabila suatu pagi, Hazim bangun dari tidur dan menyedari mukanya ditumbuhi bintik merah dan gatal. Malik mengajak Hazim untuk mendekatkan diri ke masjid dan bukan memerap membuang masa dirumah. Pertama kali menjejakkan kaki ke dalam masjid, selepas hampir setahun tidak ke sana, membawa perasaan asing kepada Hazim, Mendegar azan, Hazim bergegas bangun untuk solat. Malangnya kakinya berasa lemah dan dia terjelepuk kembali. Malik terpaksa memapahnya bangun dan mengajak ke hospital. Tetapi Hazim minta supaya dibawa pulang ke kampung.

Kebetulan Hazim teringat janjinya untuk menjalani ibadah Ramadan bersama ibu bapanya pada tahun lalu yang belum kesampaian. Sehari sebelum kedatangan Ramadan tahun ini, Malik membawa Hazim pulang ke rumah Khaidir. Malik meninggalkan Hazim di depan tangga rumah Khaidir kerana Khaidir tidak mahu membuka pintu walaupun Hazim merayu untuk masuk dan mahu meminta maaf darinya. Hazim merayu Khaidir untuk menerimaya, walaupun bukan sebagai anak, cukuplah sebagai tetamu untuk sebulan Ramadan itu. Akhirnya Khaidir lembut hati kerana dia memang sayangkan Hazim. Lebih-lebih lagi apabila melihat keadaan Hazim, hilang semua kemarahannya. Khaidir memaafkan Hazim dan memapah Hazim masuk ke rumahnya.

Original title Tetamu Ramadan

Similar titles

Dosa Terlindung
Petanda – Telemovie
Cinta Gred A
Gelap Yang Terang – Telemovie
Lari Hantu Lari
Batas – Telemovie
3 Hari – Telemovie
Bila Tiba Saatnya -Telemovie
Chalie – Telemovie
Mati-Telemovie
Hajat – Karya 12
Isteri Separuh Masa Raya -Telemovie

Version 1.3.1